דרכים לעזור לאדם קרוב להתמודד עם רגישות שמיעתית

אם אתם קרובים לאדם הסובל מבעיות של רגישות שמיעתית – מצב שבו קולות מסוימים מעוררים תגובות חריפות ולעיתים אף מציקות – חשוב לדעת כיצד להעניק תמיכה בצורה אמפתית ומודעת. הנה מספר נקודות חשובות שיכולות לסייע לכם להבין ולתמוך:

להבין שזה לא באשמתכם  

תגובות חריפות לקולות נובעות מתגובה נוירולוגית טבעית במוח, שאינן קשורות למה שאתם אומרים או עושים. אם במקרה אתם יוצרים את הגירוי, זכרו שלא מדובר בביקורת אישית אלא במצב שקשה לשלוט בו.

להימנע מהתנהגות מתעמתת  

חשוב לזכור שרגישות שמיעתית היא מצב נוירולוגי שאינו נלמד. הערות כמו "תפסיק להגזים" עלולות להחמיר את המצב. במקום זאת, גשו לסיטואציה בסבלנות ובהבנה, גם אם זה מעורר אצלכם תסכול.

לא לתת לרגישות שמיעתית לקבוע את האופן שבו אתם חיים  

אל תתנו למצב להשפיע על שגרת החיים שלכם כמשפחה. חשוב לשמור על איזון, כאשר אתם תומכים באדם הקרוב אך גם משמרים את איכות חייכם, כדי ששניכם לא תמצאו את עצמכם מתעוררים כל הזמן במתח מתמשך.

להישאר רגועים בזמן פרץ  

כאשר מתרחש פרץ תגובות, שמרו על רוגע. קול שקט, מילים מרגיעות והבעת הבנה יכולים לעזור להוריד את רמת המתח ולהעניק תחושת ביטחון, גם אם ההתנהגות עשויה להיראות קיצונית.

לתת מרחב אישי, אך להראות שאתם זמינים  

לעיתים, האדם עם רגישות שמיעתית צריך להתנתק מהסביבה הרועשת כדי להתאפס. חשוב לתת לו את המרחב הזה, אך בו זמנית להבטיח שהוא יודע שאתם שם עבורו אם ירצה לשתף או לקבל תמיכה.

להעניק תמיכה מתמשכת ואמפתית  

תמיכה רציפה ופתוחה יכולה לסייע להוריד את תחושת הבדידות והלחץ. הקשבה פעילה והבעת הבנה על ההשפעות של הקולות על מצבו יכולים לעזור לו למצוא דרכי התמודדות אישיות ולחזק את הביטחון העצמי.

 

 

גישה אמפתית ומודעת יכולה לעשות שינוי משמעותי בחיי אדם עם רגישות שמיעתית. כאשר אנו מבינים שהמצב נובע מתגובה נוירולוגית שאינה ניתנת לשליטה מוחלטת, נוכל להעניק תמיכה שמקדמת את ההתמודדות עם הגירויים, תוך שמירה על הרוגע והאיזון בבית ובסביבה החברתית.

 

 

 

 

 

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם לתיאום פגישה:

דילוג לתוכן